14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSute de hectare au ars în județul Vâlcea

Sute de hectare au ars în județul Vâlcea

-

Sute de hectare au ars în județul Vâlcea. Ieri, în intervalul orar 8.00 – 20.00, prin SNUAU 112 au fost recepționate 26 de solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată.

Incendiile au fost în următoarele localități:

  • 2 Oteșani,
  • 2 Prundeni,
  • 1 Ocnele Mari,
  • 1 Bălcești,
  • 1 Sinești, 2 Berbești, 1 Budești, 2 Racovița, 1 Mateesti, 2 Pesceana, 2 Ștefănești, 1 Ladesti, 1 Mihaești, 1 Rm. Vâlcea, 1 Horezu, 1 Alunu, 1 Tomșani, 1 Băbeni, 1 Orlești, 1 Roșiile.
    La momentul actual sunt în desfășurare 3 interventii de stingere a incendiilor de vegetație, în localitățile: 1 Pesceana, 1 Roșiile, 1 Ștefănești.

    Au fost salvate și protejate anexe si gospodării: 19 (Oteșani) + 1 stana de vară (Oteșani);

    Suprafața afectată de incendiile lichidate este de circa 325 de hectare. La intervenții au participat din partea ISU Vâlcea 139 de pompieri. Acestora le-au venit în sprijin și 67 de voluntari.
    Au fost suplimentate forțele de intervenție, cu personalul din turele libere, la Secția Govora, Detașamentul Drăgășani și la Statia Grădiștea.

Citește și: Preşedintele Iohannis se adresează plenului Parlamentului European

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un doljean le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere...

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Calopăr, este acuzat de conducere fără permis de conducere, fals și uz de fals, după ce le-a prezentat oamenilor legii un permis fals. Documentul ar fi fost emis de autoritățile italiene.

ȘTIRI GdS