14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentZeci de piese din colecţia Balmain, furate la Paris. Șase persoane au fost arestate

Zeci de piese din colecţia Balmain, furate la Paris. Șase persoane au fost arestate

Şase persoane au fost arestate în legătură cu furtul din septembrie, în regiunea pariziană, a 50 de piese din colecţia casei de modă Balmain. Incidentul a avut loc cu câteva zile înainte de prezentarea acesteia la Săptămâna Modei, au declarat miercuri surse din poliţie pentru AFP.

Şase bărbaţi cu vârste „în jur de 20 de ani” au fost arestaţi marţi dimineaţă în suburbia pariziană, a precizat această sursă, confirmând o informaţie apărută în revista Elle.

La jumătatea lunii septembrie, o dubă care transporta părţi din colecţia designerului Olivier Rousteing a fost atacată între aeroportul Roissy şi sediul casei de modă din capitală de bărbaţi înarmaţi care au fugit de la locul faptei.

Sursa din cadrul poliţiei a declarat pentru AFP: „O echipă a fost identificată. Asta a permis să se depisteze un complot intern la compania de transport. Printre persoanele arestate se numără şi un angajat al unei companii subcontractante.

În timpul percheziţiilor domiciliare au fost găsite mai multe obiecte Balmain, ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că nu colecţia casei de lux a fost vizată ca atare.

„Dacă ar fi fost vorba de o comandă precisă şi specifică, piesele ar fi fost vândute”, a precizat sursa din poliţie, adăugând că suspecţii „nu se aflau la prima încercare”.

Echipa Balmain a lucrat „zi şi noapte” pentru a reface piesele pierdute.

În urma acestei întâmplări fără precedent în lumea modei, echipa Balmain a lucrat „zi şi noapte” pentru a reface piesele pierdute.

Spectacolul exuberant a avut loc, aşa cum fusese planificat, nouă zile mai târziu, la Théâtre de Chaillot, cu vedere la Turnul Eiffel.

La 38 de ani, dintre care doisprezece în calitate de director artistic al Balmain, Olivier Rousteing a reuşit să transforme prezentarea acestei case de lux franceze, cunoscută doar de câţiva aleşi, într-un eveniment obligatoriu pentru pasionaţii de modă. 

Citeşte şi: Românii pot primi 10.000 de lei pentru înlocuirea sobelor vechi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS