15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentRazie a polițiștilor doljeni pe șosele și în baruri. Un bărbat a fost prins cu un briceag

Razie a polițiștilor doljeni pe șosele și în baruri. Un bărbat a fost prins cu un briceag

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, în intervalul orar 22.00-02.00, în județul Dolj a fost organizată o acțiune tip „Razie”, cu efective mărite. Acțiunea a avut ca scop „asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea, combaterea faptelor antisociale și a traficului și consumului de substanțe psihoactive”. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate aproximativ 831 de persoane, fiind verificate și controlate 98 de societăți comerciale, dar și 521 de autovehicule.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Amenzi de 31.000 lei

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 134 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.000 de lei, dintre care 95 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 27 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au mai fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 301/2012 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Totodată, forţele de ordine au constatat în flagrant delict şi 10 infracţiuni la regimul rutier.

Un bărbat a fost prins cu un briceag într-o societate comercială

Cu ocazia activităților desfășurate, s-a efectuat controlul unei societăți comerciale, din municipiul Craiova, unde a fost depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Malu Mare, iar în urma controlului corporal, asupra sa a fost găsit un cuțit tip briceag.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drepr de obiecte periculoase.

Un bărbat de 40 de ani, din orașul Segarcea a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, din localitatea Segarcea sub influența băuturilor alcoolice.Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cine a participat la razie

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, criminalistică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Alături de polițiști s-au aflat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Citește și: Un primar rus condamnat la închisoare a plecat să lupte în Ucraina pentru a scăpa de pedeapsă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS