11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeanul care a atacat un poliţist cu furca, condamnat definitiv

Doljeanul care a atacat un poliţist cu furca, condamnat definitiv

Intanţele de judecată au dispusă condamnarea la doi ani de închisoare a unui bărbat de 43 de ani, din comuna Murgaşi, acuzat de comiterea infracţiunii de ultraj. Bărbatul este acuzat că, în mai 2023, a lovit cu o furcă un poliţist care a intervenit pentru aplanarea unui scandal. Incidentul a avut loc în comuna Murgaşi, Dolj.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că poliţiştii au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit între bărbatul de 43 de ani şi vecinii săi. La vederea poliţiştilor, bărbatul ar fi deventit agresiv.

„La data de 03 mai 2023, ora 17.45, polițiști din cadrul Secției nr.5 Poliție Rurală Pieleşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-au deplasat la locuinţa unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Murgaşi, în vederea aplanării conflictului pe care acesta îl avea cu vecinii. La vederea poliţiştilor, bărbatul a devenit agresiv verbal, adresând injurii şi cuvinte jignitoare poliţiştilor. Ulterior, folosindu-se de o furcă, l-ar fi lovit pe unul dintre poliţişti în umărul drept. Poliţiştii au folosit spray-ul iritant lacriomogen, iar bărbatul a aruncat furca şi a fugit în grădina casei”, au precizat oamenii legii.

O zi mai târziu, suspectul a fost ridicat şi dus la audieri. În baza probatoriului administrat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore. Bărbatul a fost acuzat de comiterea infracţiunii de ultraj.

Condamnat definitiv pentru ultraj

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 4 mai. Mandatul de arestare preventivă a fost emis de Judecătoria Craiova. Doljeanul a fost deferit justiţiei în mai, în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat în septembrie.
Bărbatul şi-a recunoscut fapta şi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.
Judecătorii au dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest şi au respins cererea de constituire ca parte civilă a persoanei vătămate. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. În decembrie, instanţa a respins ca nefondat apelul inculpatului. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Citeşte şi: Șapte craioveni acuzați de cămătărie și șantaj, la judecată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS