22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgresor sexual, condamanat pentru agresarea unei tinere de 23 de ani

Agresor sexual, condamanat pentru agresarea unei tinere de 23 de ani

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare un craiovean de 36 de ani, recidivist, acuzat de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală. Iniţial, la Judecătoria Craiova, bărbatul primise o pedeapsă de doi ani şi zece luni de închisoare. Potrivit oamenilor legii, pe data de 5 martie, bărbatul a atins în zona intimă o tânără de 23 de ani. Incidentul a avut loc pe strada Bariera Vâlcii din Craiova.

Poliţiştii doljeni au explicat că agresiunea a avut loc pe strada Bariera Vâlcii din Craiova. Victimă a fost o tânără de 23 de ani, din comuna Predeşti.

„În fapt, în cursul zilei de 5 martie, ora 16.15, polițiștii au fost sesizați de către o tânără de 23 ani, din comuna Predești, despre faptul că, în timp ce se deplasa pe strada Bariera Vâlcii din municipiul Craiova, ar fi fost atinsă în zona intimă de către o persoană necunoscută. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, a fost identificat un bărbat de 36 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea faptei, acesta fiind condus la audieri”, au precizat oamenii legii.

Pe 7 martie, bărbatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpatului la domiciliu. Hotărârea instanţei a fost contestată de procurori la Tribunalul Dolj. Pe 10 martie, instanţa a dispus arestarea inculpatului.

Agresor sexual, condamanat definitiv

La sfârşitul lunii martie, bărbatul a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 17 august. Bărbatul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare patru agresiune sexuală. După contopirea cu o pedeapsă primită de inculpat într-un dosar de ultraj contra bunelor moravuri, craioveanul a fost condamnat la doi ani şi zece luni de închisoare. În plus, inculpatul a fost obligat să-i achite victimei suma de 3.000 de euro drept daune morale.

Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat şi partea civilă la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 12 decembrie, instanţa a respins apelul inculpatului. În schimb, judecătorii au admis apelul părţii civile. În final, instanţa a dispus majorarea pedepsei la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
Instanţa a mai dispus ca tânăra de 23 de ani să primească suma de 10.000 de euro drept daune morale.
Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Şi-a expus organul genital în faţa unor femei

Pe 1 martie, cu numai câteva zile înainte de incidentul de pe strada Bariera Vâlcii, accelaşi craiovean a fost condamnat definitiv la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. În acest dosar, bărbatul a fost acuzat de comiterea a două infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri.
Anchetatorii au susţinut că, pe 10 februarie 2020, în timp ce se afla pe un bulevard din Craiova, bărbatul și-a dat jos pantalonii și și-a expus organul genital în fața unei femei. Un alt incident a avut loc pe 1 iulie 2020.

„În timp ce se afla pe strada Simion Stoilov din Craiova, inculpatul s-a masturbat în fața numitei(…). Din declarația numitei(…) rezultă că, la data de 01.07.2020, în jurul orei 01:30, se întorcea la domiciliu său, iar în momentul în care a sunat l-a interfon a observat un bărbat care se masturba în fața acesteia”, se arată în hotărârea instanţei.

Pentru a-l condamna cu suspendare, instanţa a reţinut că bărbatul are un loc de muncă şi a recunoscut comiterea faptelor. Instanţa a mai consemnat că inculpatul a fost diagnosticat cu oligofrenie de gradul I, însă are discernământ.

Citeşte şi:Doi bărbaţi din Segarcea, arestaţi pentru violarea unei minore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS