16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn avion al MApN a fost trimis în Cairo pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români care au plecat din Fâșia Gaza

Un avion al MApN a fost trimis în Cairo pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români care au plecat din Fâșia Gaza

Un avion Spartan a plecat spre Cairo pentru a-i aduce în țară pe cei 41 de români, care au plecat joi seară din Fâșia Gaza. (sursa:digi24).

Avionul militar a decolat în această dimineață de la Baza 90, din Otopeni. Este vorba despre un avion de transport Spartan, care se îndreaptă către Cairo. În jurul prânzului va ateriza în Egipt. Sunt deja pregătiți cei 41 de români scoși din Fâșia Gaza pentru a fi aduși înapoi în România. Ei au ajuns în Egipt acum două zile, au trecut prin punctul de frontieră Rafah și așteptau acest ajutor din partea Guvernului României, pentru a fi aduși în țară. În a doua parte a zilei, cel mai probabil după-amiază, ar urma să ajungă în România.

Aeronava va ateriza la Baza 90, acolo unde vor fi medici, voluntari, care vor avea grijă de ei. Principala lor misiune va fi să verifice dacă aceștia au o stare de sănătate bună, dacă sunt probleme medicale. Dacă nu există astfel de situații atunci cei care nu au unde să meargă vor fi cazați într-un hotel din București, așa cum s-a întâmplat și cu cei 93 de români evacuați din Fâșia Gaza. În același timp, alți 107 români, care se află, în continuare, în Gaza așteaptă un răspuns. Ei se află la punctul de frontieră Rafah și așteaptă ca Egiptul să deschidă din nou punctul de trecere, pentru ca și ei să ajungă în Egipt și mai apoi în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS