26.7 C
Craiova
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO altă dronă a căzut în România, la granița cu Ucraina

O altă dronă a căzut în România, la granița cu Ucraina

O altă dronă a căzut în România la granița cu Ucraina, în zona localității Plauru din Tulcea, a anunțat Ministerul Apărării Naționale. Este a ptara dronă care a căzut pe teritoriul țării noastre.

„În baza informațiilor primite de la Poliția de Frontieră, privind un posibil impact pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din jud. Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale Sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranță națională, s-au deplasat în zonă pentru investigarea situației. În jurul orei 5.00, echipele din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al Brațului Chilia, la aproximativ 3 km vest de localitatea Plauru”, se arată în comunicatul MApN.

MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană

Ministerul Apărării Naționale precizează că urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a activat procedurile de Poliție Aeriană și a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, începând cu ora 23.20, cu privire la zonele specifice din județele Tulcea și Galați, aflate în proximitate, cu potențialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situații. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 01.40, în data de 12 octombrie.

De la începutul lunii septembrie până acum alte trei drone au fost au căzut pe teritoriul României.

Citeşte şi: Turcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună pentru eliminarea minelor din Marea Neagră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS