23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună pentru eliminarea minelor din Marea Neagră

Turcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună pentru eliminarea minelor din Marea Neagră

Turcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună împotriva ameninţării minelor plutitoare din Marea Neagră apărute din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina. Anunţul a fost făcut miercuri de Ministerul turc al Apărării.

Ministerul nu a oferit detalii despre modul în care va aborda problema minelor plutitoare. Acesta a precizat pe platforma socială X că cele trei ţări au discutat această problemă la reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles, scrie Reuters, citată de News.ro.

Rusia ar putea folosi minele marine pentru a viza transportul maritim civil în Marea Neagră

Săptămâna trecută, guvernul britanic a declarat că Rusia ar putea folosi minele marine pentru a viza transportul maritim civil în Marea Neagră, inclusiv prin amplasarea lor pe calea de acces către porturile ucrainene. Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc de amplasarea de mine în largul coastelor ucrainene.

Turcia, România şi Bulgaria, plus Georgia, Polonia şi Ucraina au discutat anterior despre eliminarea minelor plutitoare în aprilie 2022.

De asemenea, Turcia colaborează cu Naţiunile Unite, Ucraina şi Rusia pentru a revigora iniţiativa privind transportul cerealelor pe Marea Neagră, acord la care Moscova a renunţat după un an.

Citeşte şi: Aeroportul International Craiova se închide, timp de 10 zile. Zborurile vor fi mutate temporar la București

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS