13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPotop în Craiova. Acoperișuri și copaci doborâți, pasaje inundate

Potop în Craiova. Acoperișuri și copaci doborâți, pasaje inundate

Potop în Craiova. Ploaia torențială și vijelia au făcut prăpăd în oraș. Ploaia torențială a blocat din nou străzile, iar vijelia a rupt zeci de copaci și a smuls mai multe acoperișuri. A plouat cu atâta furie, încât apa lacurilor din Grădina Botanică a refulat. Angajații primăriei și ai regiilor și societăților din subordine încearcă acum să debocheze situația. Un lucru bun este că stihiile s-au oprit acum.

„Avertizările meteo de Cod Portocaliu și, ulterior, Roșu din cursul zilei de duminică, 24 septembrie, au pus în gardă toate regiile municipalității din Craiova încă de la orele amiezii. Toate echipajele sunt deja pe teren și se acționează permanent în zonele inundate, de către CAO, Salubritate și RAADPFL.

Pentru moment, circulația tramvaielor a fost întreruptă, iar pasajele – subteran și suprateran – au fost închise traficului. Avem mai multe acoperișuri căzute și copaci doborâți în diferite zone ale Craiovei, dar echipe mixte acționează permanent pentru a debarasa, în măsura în care condițiile meteo le permit.

Rugăm cetățenii să respecte avertizările meteo, iar pentru cazuri deosebite să sune la Telefonul Cetățeanului 0251.984.”, a comunicat Primăria Craiova.

Olguța Vasilescu: Canalul Râului a depășit cota de avarie

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a anunțat că pasajele din oraș sunt închise.

„Av meteo COD ROSU: averse torentiale 40-50 l/mp, descarcari electrice, intensificari ale vantului, grindina. Interval 24.09/21.30-24.09/22.30 ISU DOLJ.

S-a oprit circulația tramvaielor. Sunt inundate mai multe zone din oraș. Din cauza vântului au cazut mai multe acoperișuri. S-au închis pasajele Universității și Bariera Vâlcii. Toate echipajele noastre sunt în teren pentru a descongestiona străzile de obiectele luate de vânt (RAADPFL) și pentru a trage apa din zonele inundate (CAO). Pentru cazuri deosebite folosiți telefonul cetățeanului 0251/984.

L. E. Canalul Râului a depașit cota de avarie”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS