12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFals arhitect prins după 11 ani de avizări de proiecte

Fals arhitect prins după 11 ani de avizări de proiecte

Un fals arhitect a fost prins, de polițiștii clujeni, după 11 ani de avizări de proiecte. El avea o diplomă falsă şi astfel ar fi avizat aproape 60 de proiecte tehnice.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a anunţat, vineri, că a fost trimis în judecată un bărbat, în stare de arest la domiciliu. Acesta este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, în formă continuată, printre care:

  • exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi,
  • fals material în înscrisuri oficiale,
  • uz de fals,
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, a mai fost trimisă în judecată şi o persoană juridică.

„În perioada octombrie 2011 – septembrie 2022, folosindu-se de o diplomă de arhitect falsă, pretins a fi emisă de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, s-a angajat pe funcţia de arhitect la trei societăţi comerciale. La una dintre societăţi inculpatul având calitatea de asociat şi administrator. El a indus în eroare reprezentanţii celorlalte două societăţi comerciale în acest sens. A exercitat fără drept profesia de arhitect prin utilizarea titulaturii «arhitect cu drept de semnătură», aplicată pe un număr de 58 de proiecte tehnice (memorii tehnice şi proiecte de arhitectură) pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, elaborate asumate şi semnate de către inculpat”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS