10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat agresiv, împuşcat de poliţiştii din Calafat

Bărbat agresiv, împuşcat de poliţiştii din Calafat

Poliţiştii din Calafat au împuşcat în picioare un bărbat de 40 de ani, care a devenit agresiv după ce maşina în care se afla a fost oprită de oamenii legii. Mai exact, după o urmărire pe străzile din Calafat, poliţiştii au reuşit să oprească maşina care era condusă de un bărbat băut şi fără permis. Bărbatul aflat la volan a refuzat să se legitimeze, iar cei doi pasageri din autoturism au devenit recalcitranți. Bărbatul de 40 de ani, care a fost împuşcat în ambele picioare, a fost transportat la spital.

Poliţiştii doljeni au explicat că totul a început după ce agenţii au încercat să tragă pe dreapta un autoturism. Şoferul a refuzat să oprească şi a fost urmărit de poliţişti.

„La data de 25 iulie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism ce circula pe drumurile publice, în municipiul Calafat. Acesta a refuzat să oprească, fiind urmărit pe strada 1 Decembrie, unde a fost oprit de polițiști. Conducătorul auto a refuzat să se legitimeze, iar alti doi bărbați, de 30 și 40 de ani, pasageri în autoturism, au devenit recalcitranți.

Pe fondul actelor de violență ale bărbatului de 40 de ani, din municipiul Băilești, asupra polițiștilor, un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical. Dat fiind faptul că bărbatul a continuat să se manifeste agresiv, pentru a opri agresiunea și pericolul iminent, polițistul a executat alte două focuri în direcția membrelor inferioare. Bărbatul a fost escortat la spital, pentru îngrijiri medicale”, au precizat oamenii legii.

Alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat

Incidentul a fost filmat de una dintre persoanele care s-au adunat pentru a-i apăra pe scandalagii. În imagini se observă cum polițistul care a încercat să gestioneze situația a reușit să-l încătușeze pe unul dintre scandalagii. Când a vrut să-l bage în mașina de poliție, celălalt bărbat s-a repezit la polițist și a început să-l lovească. A fost momentul în care polițistul a scos arma şi a tras un foc de avertisment. Apoi l-a împușcat în ambele picioare pe bărbatul de 40 de ani.

Ulterior, bărbatul care se afla la volan a fost dus la sediul Poliției Municipiului Calafat. Poliţiştii au stabilit că nu are permis de conducere. În plus, bărbatul avea o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Citeşte şi: Atacaţi în baruri sau săli de jocuri de noroc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS