9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 60 de migranţi depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

(VIDEO) 60 de migranţi depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

-

Poliţiştii de frontieră din Nădlac II şi Borș II au depistat, ascunși în două automarfare, respectiv pe jos, 60 de migranţi.
Aceşti cetăţeni din diverse state au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Doar într-unul dintre ansamblurile rutiere au fost descoperite ascunse 43 de persoane.

Azi dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia şi transporta metal pe ruta Turcia-Germania.

Polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patruzeci și trei de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din diverse state:

  • Siria,
  • Irak,
  • Turcia,
  • Maroc, intrați legal în România în baza documentelor personale.

Migranţi în tirul unui român

Polițiștii de frontieră din Borș II au efectuat, pe sensul de ieșire din țară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetățean român. Acesta se deplasa pe ruta România – Ungaria. Astfel, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul destinat transportului de marfă, nouă cetățeni din diverse state:

  • Eritreea,
  • Pakistan,
  • Etiopia,
  • Sri Lanka,
  • Irak,
  • Bangladesh), majoritatea fiind intrați legal în țara noastră, alții fiind solicitanți de azil.

Migranţi care încercau să treacă graniţa pe jos

Tot în această dimineață, poliţiştii din Nădlac au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Sri Lanka și India, cu vârste curpinse între 26 și 41 de ani, intrați legal în România.

Acţiuni similare s-au desfăşurat și la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu. Polițiștii de frontieră au depistat în apropierea liniei de frontieră, patru cetățeni străini care se deplasau pe jos cu intenția de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka și Bangladesh, cu vârste între 26 și 31 de ani, fiind intrați în mod legal în țara noastră.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări pentru:

  • trafic de migranți pentru șoferi,
  • tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloace de transport, respectiv pe jos.

La finalizarea cercetărilor urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Citeşte şi: Dolj: Un profesor prins copiind la titularizare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pasajul suprateran din Craiova va fi reabilitat în acest...

Pasajul suprateran din centrul Craiovei va fi reabilitat în...

ȘTIRI GdS