15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLupte și explozii în Rusia, la 500 kilometri de Moscova

Lupte și explozii în Rusia, la 500 kilometri de Moscova

Armata rusă desfăşoară sâmbătă operaţiuni de „luptă” în regiunea Voronej, frontalieră cu Ucraina şi situată la circa 500 km sud de Moscova, au anunţat autorităţile locale. Și asta în plină revoltă armată a grupului de mercenari Wagner.

„În cadrul operaţiunii antiteroriste pe teritoriul regiunii Voronej, forţele armate ale Federaţiei Ruse întreprind acţiuni operaţionale şi de luptă necesare”, a postat pe Twitter guvernatorul regional, Aleksandr Gussev, citat de Hotnews.

Voronej se află aproximativ la jumătatea drumului între Moscova şi oraşul Rostov-pe-Don, unde Wagner a revendicat ocuparea instalaţiilor militare sâmbătă dimineaţă.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un presupus atac al Wagner asupra armatei ruse în Voronej. Mercenarii ar fi doborât un avion militar de transport Antonov An-26.

Jurnalitul de investigație Christo Grozev a publicat imagini din Voronej care arată o coloană imensă de fum negru. În alte imagini se poate observa cum un rezervor de combustibil ar fi fost bombardat de un elicopter rusesc.

Citește și: Lovitură de stat în Rusia? Prigojin, acuzat de rebeliune armată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS