23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Percheziții la evazioniști. Prejudiciul creat este de 128.000 de lei

(VIDEO) Percheziții la evazioniști. Prejudiciul creat este de 128.000 de lei

-

Polițiștii din Prahova au executat 7 percheziții, în județele Ilfov și Giurgiu, și în București, la sediile unor societăți comerciale.
6 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.
Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor.

În perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale din județul Prahova ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici. El ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor. Din păcate nu a și livrat mărfurile.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 128.000 de lei.

În perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății au fost înregistrate operațiuni semnificative, de 11.000.000 de lei. Sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate de către același administrator.
Pentru justificarea acestor transferuri, societatea cercetată ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă achiziții fictive.

Citește și: Percheziții la „vrăjitoarele“ din Dămăroaia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS