1.2 C
Craiova
duminică, 3 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEvenimentAfgan urmărit internațional pentru omor, adus în România

Afgan urmărit internațional pentru omor, adus în România

Un afgan, urmărit interațional pentru omor, tentativă de omor, trafic de migranți și trecerea frauduloasă a țării a fost adus în România.

Polițiștii români l-au adus, ieri, din Franța pe bărbatul condamnat la 22 de ani și 8 luni de închisoare.

La data de 19 aprilie 2021, Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliţiei Române a introdus o semnalare în SIS (Sistemul Informatic Schengen) pe numele unui bărbat, de 27 de ani, din Afganistan.

S-a solicitat arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Arad, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • omor,
  • tentativă de omor,
  • trafic de migranți,
  • trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Bărbatul devenise călăuyă pentru migranți

Bărbatul, împreună cu alți cetățeni afgani, a pătruns ilegal în România, din Serbia, cu scopul de a ajunge în Occident. El a fost implicat în activități de racolare, îndrumare și călăuzire a unor migranți pentru a trece în Ungaria. În schimbul acestor servicii, bărbatul primea bani.

În cadrul activităților de racolare, îndrumare și călăuzire, cel în cauză a ucis doi afgani și rănit grav un al treilea. Fapta a avut loc în decembrie 2020, pe un câmp situat în apropierea localității Șagu, lângă autostrada Arad-Timișoara.

După săvârșirea faptei, acesta ar fi părăsit România, pe numele său fiind emis un mandat de urmărire internațională.

Astfel, la data de 21 martie 2023, bărbatul a fost arestat în Franța, în vederea executării mandatului european de arestare emis de autoritățile române. Pe 2 iunie 2023, autoritățile franceze au informat că predarea persoanei către autoritățile române a fost aprobată.

Citește și: Atenție părinți! O fetiță a murit după ce s-a sufocat cu curelele unei genți care atârna pe o ușă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS