24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat ucis de propriul fiu, cu un topor

Bărbat ucis de propriul fiu, cu un topor

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut arestarea preventivă a unui bărbat de 43 de ani, din comuna Desa, acuzat de loviri cauzatoare de moarte. Potrivit oamenilor legii, suspectul şi-a lovit tatăl cu un topor. Victima a decedat la spital, pe 2 iunie, în urma leziunilor suferite.

Poliţiştii au precizat că bărbatul şi-a agresat tatăl în cursul zilei de 1 iunie, la domiciliul lor din comuna Desa.

„În seara zilei de 1 iunie, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au fost sesizați de o femeie din comuna Desa cu privire la faptul că soțul său, în vârstă de 66 de ani. ar fi fost agresat fizic de fiul acestora, de 43 de ani. La fața locului s-a deplasat de urgență o patrulă din cadrul Secției care a stabilit că între cei doi a izbucnit un conflict spontan în urma căruia bărbatul de 43 de ani l-ar fi lovit pe tatăl său cu un obiect contondent în zona picioarelor”, au explicat oamenii legii.

Bărbatul de 66 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. A decedat în dimineața zilei de 2 iunie, în urma leziunilor suferite.

Arestat pentru uciderea tatălui său

Cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. În baza probatoriului administrat, pe 2 iunie, bărbatul de 43 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte asupra unui membru de familie. O zi mai târziu, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, Mandatul de arestare a fost emis de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul arestat.

Potrivit legii, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.  Dacă fapta este săvârşită asupra unui membru de familie, maximul pedepsei se majorează cu o pătrime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS