16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn copil a murit. Doi minori şi doi adulţi daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu o barcă

Un copil a murit. Doi minori şi doi adulţi daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu o barcă

Un copil a murit, iar alţi doi şi doi adulţi sunt daţi dispăruţi după ce s-au răsturnat cu o barcă în râul Mureș.

A fost mobilizare uriaşă de forţe pentru salvarea unor oameni care s-au răsturnat cu barca în apele râului Mureş, în zona localitătţii Periam Port din Timiş.

Autoritățile din Timiș și Arad au fost mobilizate după ce o barcă de agrement, cu 12 persoane, s-a răsturnat în râul Mureș.

„La ora 20.24 am fost solicitați să intervenim pentru căutarea-salvarea unor persoane răsturnate cu o barcă în Periam Port.

De urgență s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul subunităților de intervenție cu:

  • 7 autospeciale de primă intervenție și comandă și bărci,
  • baloane de iluminat,
  • o ambulanță SMURD,
  • echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara
  • o autospecială de transport personal și victime multiple, și 2 ambulanțe SAJ. În sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Periam.

Au fost salvate opt persoane

În barcă se aflau aproximativ 12 persoane. Dintre acestea, 8 au ieșit din apă. Au fost alertate toate unitatile de pompieri din zonă, atât din judeţul Timis, cât și din Arad.

Dintre cei 8 care au reuşit să ajungă pe malurile râului, 6 sunt în judeţul Arad (3 copii și 3 adulți – stare medicală bună). 2 persoane sunt din județul Timiș. O femeie care era conștientă și copilul ei de 3 ani, care a avut nevoie de resuscitare. În ciuda eforturilor medicilor de a-l salva copilul s-a stins din viaţă, chiar sub ochii mamei sale.

Cei 12 plecaseră din Arad într-o plimbare cu barca fără să ţină seama caă orele erau deja iînaintate şi se lăsa întunericul, iar apele Mureşului erau crescute şi curenţii, foarte puternici. Barca a fost găsită la aproape 3 km depărtare de locul în care cei 12 s-au rasturnat, aproape de Periam Port.

Scafandrii s-au retras la bază în jurul orei 1.00, potrivit opiniatimisoarei.ro

„3 echipe de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ vor continua misiunea la suprafață pe tot parcursul nopții. Până în acest moment, cele 4 persoane dispărute nu au fost găsite. Căutările vor fi reluate dimineață”, au mai transmis reprezentanţii ISU Timiş.

Citteşte şi: Conservatorii din Paraguay au obținut o mare victorie în alegeri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS