21.7 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn presupus finanţator al Hezbollah a fost extrădat din România în SUA

Un presupus finanţator al Hezbollah a fost extrădat din România în SUA

Un presupus finanţator al Hezbollah a fost extrădat din România în SUA. Un cetăţean cu dublă cetăţenie, libaneză şi belgiană, acuzat de SUA că a finanţat mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, a fost extrădat din România. Acesta a fost acuzat pus sub acuzare miercuri la tribunalul federal din Brooklyn pentru încălcarea sancţiunilor şi spălare de bani, au anunţat procurorii americani, potrivit Reuters.

Departamentul Trezoreriei din SUA l-a inclus în 2018 pe Mohammad Bazzi pe lista de sancţiuni. Asta din cauza presupuselor sale legături cu Hezbollah, pe care Washingtonul o consideră o organizaţie teroristă.

Mohammad Bazzi a fost arestat în februarie în România

Mohammad Bazzi, în vârstă de 58 de ani, despre care Washingtonul spune că a furnizat milioane de dolari Hezbollahului, a fost arestat în februarie în România. Acesta era acuzat că a vândut în secret proprietăţi imobiliare pe care le deţinea în Michigan şi ar fi transferat fondurile în străinătate. A încălcat astfel legile americane privind sancţiunile.

Bazzi a fost extrădat marţi. El a pledat nevinovat la audierea de miercuri în faţa magistratului american Peggy Kuo, potrivit unui purtător de cuvânt al biroului Procurorului SUA din Brooklyn. Judecătoarea a dispus ca acesta să fie reţinut până la proces.

Avocaţii lui Bazzi nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii, precizează Reuters.

Săptămâna trecută, procurorii din Brooklyn au acuzat un alt presupus finanţator al Hezbollah, Nazem Ahmad, că s-a sustras sancţiunilor americane. Acesta a trimis în străinătate diamante şi obiecte de artă în valaroare de sute de milioane de dolari.

Autorităţile americane oferă recompense de până la 10 milioane de dolari

Potrivit rewardforjustice.net, autorităţile americane oferă recompense de până la 10 milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la întreruperea mecanismelor financiare ale Hezbollah. Mohammad Ibrahim Bazzi este un finanţator cheie al Hezbollah. Aceta operează sau face afaceri în sau prin Belgia, Liban, Irak şi mai multe ţări din Africa de Vest. Bazzi a generat milioane de dolari pentru Hezbollah din activităţile sale de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS