10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDNA a reţinut trei din patru comisari ai Gărzii de Mediu. Instituţia nu mai poate funcţiona

DNA a reţinut trei din patru comisari ai Gărzii de Mediu. Instituţia nu mai poate funcţiona

DNA a reţinut trei din patru comisari ai Gărzii de Mediu. Comisariatul Judeţean din Botoşani al Gărzii Naţionale de Mediu se află în imposibilitatea de a funcţiona. Trei dintre cei patru comisari ai instituţiei au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform Agerpres.

Garda de Mediu are la Botoşani patru inspectori. Trei dintre ei au fost reţinuţi însă pentru fapte de corupţie sau asimilate faptelor de corupţie. Al patrulea se află în concediu de odihnă. În același timp, consilierul juridic este în concediu medical, precizează sursa citată.

Reținerea comisarilor a venit în timpul percheziţiilor efectuate de procurorii DNA

Șefa Comisariatului Judeţean, Cristina Kashyap, era singura angajată a instituţiei aflată joi la serviciu. „Aşteptăm o decizie din partea Comisariatului General”, a declarat Kashyap. Reținerea comisarilor a venit în timpul percheziţiilor efectuate de procurorii DNA în judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi.

Percheziţiile au fost făcute într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie. Faptele au fost comise în perioada aprilie – octombrie 2022, arată un comunicat de presă transmis de DNA.
Ancheta se derulează în legătură cu modalitatea de efectuare a unor controale la agenţi economici şi unităţi administrativ-teritoriale, pe linie de protecţie a mediului.

Percheziţiile au avut loc la sedii ale unor instituţii publice şi la domiciliile unor persoane fizice

Potrivit anchetatorilor, percheziţiile au avut loc la sedii ale unor instituţii publice şi la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

Citeşte şi: Alex Florența și Marius Voineag, numiţi de Iohannis la șefia Parchetului General și DNA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS