5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat după ce a obligat o tânără să se prostitueze în Italia şi Germania

Arestat după ce a obligat o tânără să se prostitueze în Italia şi Germania

Judecătorii doljeni au dispus arestarea unui bărbat din Filiaşi, acuzat de procurorii DIICOT de trafic de persoane şi violenţă în familie. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a obligat o tânără, cu care trăia în concubinaj, să se prostitueze în Italia şi Germania. Atunci când a crezut că victima ascunde din bani, inculpatul a tăiat-o pe faţă şi a obligat-o să închită medicamente.

Anchetatorii au explicat că inculpatul a comis faptele după executarea unei pedepse cu închisoarea în Franţa.

„S-a reținut că inculpatul, din orașul Filiași, județul Dolj, a revenit în țară în toamna anului 2021 (după executarea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea de proxenetism într-un penitenciar din Franța). În luna octombrie 2021, a racolat în scopul de a o exploata sexual o persoană vătămată, provenind dintr-o familie dezorganizată, aflată în stare de vulnerabilitate.

Prin acțiuni specifice metodei loverboy, acesta a convins persoana vătămată să se mute la locuința sa din orașul Filiași, și, după aproximativ cinci luni, a transportat-o în Italia unde, prin inducere în eroare și constrângere, a exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituției, însușindu-și importante sume de bani obținute din această activitate (între 40-350 euro/zi). Ulterior, activitatea de exploatare a persoanei vătămate de către inculpat a continuat și în Germania”, au precizat procurorii DIICOT.

Victima, tăiată şi obligată să înghită medicamente

Anchetatorii au mai stabilit că, în decembrie 2022, inculpatul și persoana vătămată s-au întors în țară. Pe 21 decembrie, bărbatul a tăiat-o pe tânără cu cuțitul, motivul fiind că ar fi ascuns sume de bani. Procurorii mai spun că bărbatul a mers mai departe şi a obligat-o pe tânără să înghită medicamente.

„De asemenea, inculpatul a amenințat-o că îi va aplica noi lovituri cu cuțitul, obligând-o în această modalitate să înghită 20 de comprimate de paracetamol”, au mai precizat oamenii legii.

Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare, pe 17 martie, la domiciliul inculatului au fost găste pașaportul și certificatul de naștere ale victimei.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Tot pe 17 martie, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru trafic de persoane şi violenţă în familie. O zi mai târziu, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare prventivă. Instanţa a dmis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de bărbatul arestat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS