9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE: E oficial! Cele două trenuri de la Roşiorii de Vede s-au ciocnit

UPDATE: E oficial! Cele două trenuri de la Roşiorii de Vede s-au ciocnit

Trei persoane au fost rănite, luni dimineaţă, după ce un tren internaţional de călători a frânat brusc ca să evite ciocnirea de un tren marfar, căruia îi deraiase un vagon, iar un al doilea se răsturnase. Incidentul a avut loc la intrarea în gara Roşiorii de Vede şi a fost activat planul roşu de intervenţie.

UPDATE:

Deși declarațiile autorităților nu indicau inițial că ar fi fost un impact între cele două trenuri, se pare că trenul de marfă a deraiat din cauză că a fost lovit de trenul de călători. Patru pasageri au ajuns la spital. Conform ISU Teleorman, 12 persoane au fost rănite, însă opt au primit îngrijiri la locul incidentului şi nu a fost nevoie să fie transportate la spital.

Directorul Agifer, Agenția de investigare feroviară română, a spus că a existat tamponare între cele două trenuri.

”Fără nicio discuţie, a fost o ajungere din urmă şi o tamponare violentă”, a declarat, luni, la Digi 24, Laurenţiu Dumitru, director Agifer, referindu-se la accidentul din judeţul Teleorman, scrie News.ro.

Tot Dumitru a spus, pentru România Actualități, că ”trenul 1822 al CFR Călători, la intrarea în stația Roșiori Nord, a trecut peste un semnal care indica oprire. Nu știm motivul, dar știm efectul: a ajuns din urmă trenul de marfă al operatorului de marfă DB Cargo și, în urma coliziunii care a avut loc, au deraiat ultimele trei vagoane ale trenului de marfă, penultimul fiind și răsturnat, iar antepenultimul a fost întors într-o parte.

Întrebat desspre viteza impactului, directorul Agifer a spus că sigur nu a fost mai mare de 50 km/h, ci probabil pe la 30 km/h, însă valoarea se va ști după ce vor fi analizate datele.

ŞTIREA INIŢIALĂ

În jurul orei 04.00, la intrare în stația Roșiori Nord, două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat și unul s-a răsturnat. Trenul era încărcat cu autoturisme si avea ca stație de destinație Portul Constanța.

Ca să evite ciocnirea, trenul internaţional de călători trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă, afrânat brusc, unii pasageri având de suferit.

Mai multe persoane au fost evaluate la faţa locului de echipajele medicale, trei victime fiind duse la spital.

Călătorii au fost sunt transportaţi cu două microbuze ISU către gara din Roşiorii de Vede.

„În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate.

Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord.

Până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare”, a anunțat CFR Călători.

Traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație

Prin activarea planului roşu de intervenţie, la accidentul feroviar au intervenit: ISU Teleorman: 7 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanţe SAJ; ISU Olt: 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanţe SMURD; ISU Dolj: 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 3 ambulanţe SMURD.

Au mai fost prealertate ISU Argeş, respectiv ISU Bucureşti – Ilfov.

Planul roșu a fost dezactivat în jurul orei 7.00.

În prezent, traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație, măsură care va fi menținută până la repunerea pe șină a vagoanelor de marfa deraiate.

Trenul de marfă transporta maşini Ford

Firma Ford din craiova, căreia îi aparţin autoturismele pe care le transporta trenul de marfă, a comunicat că acestea sunt asigurate.

„Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineață în gara Roşiorii de Vede. În acest moment așteptăm mai multe informații.
În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor.

În prezent, autoritățile derulează investigațiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS