11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Bangladesh: 19 persoane au murit și peste 100 au fost rănite într-o explozie

(VIDEO) Bangladesh: 19 persoane au murit și peste 100 au fost rănite într-o explozie

-


Cel puțin 19 persoane au murit și peste 100 au fost rănite, după ce o explozie a avut loc marți într-o clădire de birouri din districtul comercial al Dacca, capitalei Bangladesh, au anunțat poliția și medicii.

Cauza exploziei a rămas neclară, dar incendiile mortale în clădiri și exploziile sunt frecvente în Bangladesh, unde aplicarea siguranței în construcții, potrivit France 24.

Explozia a zguduit etajele inferioare ale unei clădiri cu șapte etaje din Gulistan, un centru important pentru mărfuri en-gros din Dacca.

Mai multe etaje ale clădirii și pereții laterali au fost distruse în urma exploziei. Moloz și alte materiale de construcție au zburat pe străzile aglomerate.

„Cel puțin 19 persoane au murit, inclusiv două femei”, a declarat pentru AFP inspectorul de poliție Bacchu Mia.

Peste 112 persoane au fost tratate pentru răni la cap, fracturi și alte afecțiuni la Spitalul Colegiului Medical din Dhaka, a declarat pentru AFP directorul spitalului, Nazmul Islam.

„Numărul mare de răniți arată că a fost o explozie uriașă”, a spus el, adăugând că sute de medici și asistente au fost mobilizați. El a spus că unele persoane rănite au fost trimise și la alte spitale din oraș.

Se caută salvarea victimelor

Chiar dacă salvatorii au ajuns la fața locului în șapte minute de la explozie, amploarea pagubelor le-a împiedicat eforturile de a ajunge la oamenii care ar putea fi încă blocați înăuntru, potrivit generalului de brigadă principal al Departamentului de Pompieri, Main Uddin.

„Este riscant să intri în clădire acum”, a spus el. „Am avut nevoie de întăriri pentru stâlpi și grinzi pentru a continua salvarea (eforturile) la parter și subteran”, a spus Uddin.

„Există încă posibilitatea ca oameni blocați în interiorul clădirii”, a spus el. El a adăugat că sub clădire nu era nicio conductă de gaz și nici urme de explozibili.

„Încercăm să găsim motivul exploziei”, a spus el.

Rudele îngrijorate în căutarea celor dragi dispăruţi au aglomerat locul exploziei. Un șofer de autobuz prins în explozie a spus că 30 dintre pasagerii săi au fost răniți când vehiculul său trecea pe lângă clădire.

„Am auzit o explozie puternică și apoi am fost lovit în cap de un obiect zburător”, a spus el reporterilor.

Un alt martor a spus că oamenii au fost prinși la etajele al doilea, al patrulea și al cincilea ale clădirii înainte ca pompierii să sosească și să-i ducă de urgență la spital.

Ministrul sănătății al țării, Zahid Maleque, a vizitat răniții în spital și a declarat reporterilor că majoritatea deceselor s-au produs în urma rănilor la cap.

Autoritățile au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza producerii exploziei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS