17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Incendiu într-o tabără de refugiați

(VIDEO) Incendiu într-o tabără de refugiați

-

Mii de oameni au rămas fără adăpost după ce un incendiu masiv a izbucnit într-o tabără aglomerată de refugiați rohingya din sud-estul Bangladeshului. Incendiul a cuprins, duminică, aproximativ 2.000 de adăposturi din tabăra Cox’s Bazar, relatează BBC.
Se estimează că aproximativ 12.000 de persoane, dintre care majoritatea a scăpat de violența din Myanmar, au rămas fără locurile de cazare, în urma incendiului.

Incendiul a început în jurul orei 14:45, ora locală (08:45 GMT) și a învăluit rapid adăposturile din bambus și prelată, a spus un oficial. „Aproximativ 2.000 de adăposturi au fost arse, lăsând aproximativ 12.000 de refugiați din Myanmar fără adăpost”, a declarat Mijanur Rahman, comisarul pentru refugiați din Bangladesh, pentru agenția de presă AFP. Cauza incendiului nu este încă clară și nu au fost înregistrate victime.

Incendiul a fost ținut sub control trei ore, timp în care cel puțin 35 de moschei și 21 de centre de învățare pentru refugiați au fost, de asemenea, distruse, a adăugat el.

Hrusikesh Harichandan, de la Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, a declarat pentru BBC că au fost „daune masive” în urma incendiului. El a spus că au fost afectate și serviciile de bază, cum ar fi centrele de apă și instalațiile de testare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energie din cadrul CEO, reținut

Procurorii DNA-Secția de combatere a corupției l-au reținut pe...

ȘTIRI GdS