2.3 C
Craiova
marți, 5 decembrie, 2023
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Zeci de persoane, reținute în urma perchezițiilor la traficanți de migranți

(VIDEO) Zeci de persoane, reținute în urma perchezițiilor la traficanți de migranți

-

Procurorii DIICOT au reţinut 47 de persoane în dosarele care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Poliţiştii şi procurorii au făcut 85 de percheziţii în Bucureşti şi în şapte judeţe.

Descinderile au avut loc pe raza judeţelor Timiş, Arad, Satu Mare, Caraş Severin, Alba, Olt, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti, în patru cauze penale având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

”Din anul 2022, mai multe persoane, cetăţeni români şi cetăţeni străini, s-au constituit în patru grupuri infracţionale, având ca scop principal adăpostirea în locaţii aflate pe  teritoriul României, şi ulterior transportarea grupurilor  de migranţi spre ţări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală  a frontierei de stat a României, în vederea obţinerii de importante foloase materiale”, a precizat DIICOT.

Procurorii au explicat că au fost  interceptate  şi oprite un număr de aproximativ 40 de  transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupurilor infracţionale, transporturi în care au fost identificaţi un număr de peste 800 de  migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:32

(VIDEO) Craiova: Bărbat reţinut după ce şi-ar fi snopit...

Un craiovean, de 44 de ani, bănuit de violență...

ȘTIRI GdS