16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment16 morţi şi 20 de dispăruţi după alunecările de teren din Peru

16 morţi şi 20 de dispăruţi după alunecările de teren din Peru

Alunecările de teren produse în Peru, în regiunea Arequipa din sudul ţării, au făcut 16 morţi, 27 răniţi, 20 dispăruţi şi peste 12.000 de sinistraţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii joi de Institutul Naţional de Apărare Civilă, notează AFP.

Toate victimele provin din districtul Mariano Valcarcel, în provincia Camana, la vest de oraşul Arequipa şi la 840 de kilometri sud de capitala Lima.

Pagubele sunt deosebit de importante în oraşele Miski, San Martin, Secocha şi Uraski, unde numeroase drumuri, case şi şcoli au fost distruse sau avariate, potrivit institutului naţional.

Printre victimele identificate se află şase adulţi, trei bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 70 de ani, precum şi un copil de patru ani. Identităţile celorlalte nouă persoane decedate nu au fost dezvăluite.

Preşedinta peruană Dina Boluarte, care din decembrie se confruntă cu un val de contestare reclamând demisia sa şi dizolvarea parlamentului, a vizitat marţi locul catastrofei şi a inspectat pagubele într-un zbor deasupra regiunii în care activitatea minieră este importantă.

Potrivit guvernatorului regional din Arequipa, există o mare probabilitate ca mulţi mineri să fi rămas blocaţi în minele de aur prăbuşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS