12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 500 de persoane evacuate după izbucnirea unui incendiu la Seul

(VIDEO) 500 de persoane evacuate după izbucnirea unui incendiu la Seul

-

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate din casele lor vineri, după ce a izbucnit un incendiu în satul Guryong, una dintre ultimele mahalale rămase în capitala Coreei de Sud, Seul, potrivit pompierilor.

Pompierii luptă cu un incendiul

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6.28 în al patrulea district din Seui, a declarat Shin Yong-ho, un oficial al stației de pompieri Gangnam, într-un briefing televizat. Primii pompieri care au intervenit au sosit în aproximativ cinci minute, a spus el, potrivit CNN. Acesta a fost stins în jurul orei 11.50 ora locală și a afectat o suprafață de 2.700 de metri pătrați. Până acum nu au fost raportați morți sau răniți. Se crede că aproximativ 60 de case au ars, a spus Shin, adăugând că majoritatea structurilor sunt realizate din panouri de placaj.

Pompieri și salvatori la locul incendiului în satul Guryong din Seul

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată că incendiul a cuprins șiruri de case, se văd fuioare uriașe de fum negru și gros deasupra mahalalei, în timp ce sirenele răsună în apropiere. Peste 800 de personal de intervenție au fost mobilizați, inclusiv pompieri, poliție și lucrători guvernamentali, în timp ce 10 elicoptere au fost desfășurate pentru a ajuta la răspuns, a spus Shin.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, care se află în Elveția, participând la Forumul Economic Mondial, a fost anunțat despre incendiu și a ordonat autorităților să mobilizeze „tot personalul și echipamentul disponibil”, potrivit biroului prezidențial. De asemenea, Yoon a cerut guvernelor locale să evacueze rezidenții și să asigure siguranța lucrătorilor de salvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un șofer a murit după ce s-a răsturnat cu...

O cisternă cu etanol înmatriculată în Republica Moldova s-a...

ȘTIRI GdS