13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCele mai grave accidente din Dolj, în 2022

Cele mai grave accidente din Dolj, în 2022

Anul 2022 a fost unul încărcat de accidente rutiere grave în judeţul Dolj, în timpul cărora foarte multe persoane şi-au pierdut viaţa, în special tineri. Viteza, neatenţia sau depăşirile neregulamentare au provocat pierderea a zeci de vieţi. Care au fost cele mai grave accidente petrecute în Dolj, aflaţi din cele ce urmează.

O tânără şi-a pierdut viaţa la Brădeşti

În prima lună a anului 2022, o tânără de doar 35 de an a murit în timpul unui accident care a avut loc la Brădeşti. În impact au fost implicate două autoturisme care circulau pe DN 6. Unul era condus de femeia de 35 de ani, din comuna Şimnicu de Sus, iar celălalt de un bărbat de 24 de ani, din Craiova. Conducătorul auto de 24 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Luna februarie a fost marcată de două accidente teribile. Într-unul dintre ele, petrecut pe DN 56, în Calafat, un şofer şi-a pierdut viaţa.

Accidentul s-a produs între o autoplatformă pe care se aflau două autoturisme și un autocar. Autoplatforma, care era condusă de un bărbat de 39 de ani, cetăţean bulgar, se deplasa din direcția Maglavit către Calafat. Aceasta a intrat în coliziune cu un autocar condus din sens opus, de un bărbat de 49 de ani, cetăţean turc. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat într-un şanţ, iar bărbatul de 39 de ani, conducătorul autoplatformei, a decedat. De asemenea, un alt bărbat de 38 de ani, cetăţean turc, pasager în autocar, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Patru morţi din două accidente

Cel de-al doilea eveniment tragic din luna februarie a avut loc între localitățile Galiciuica și Băilești, pe DJ 561D. O maşină condusă de un tânăr de 20 de ani, din Băilești, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat, de 69 de ani, din Giubega. În urma evenimentului rutier, conducătorul auto, de 69 de ani, și o femeie, pasager în autoturismul condus de acesta, au decedat. Conducătorul auto de 20 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Nici în luna martie situaţia nu s-a schimbat, iar un accident grav s-a întâmplat pe DN6, în afara localității Radovan. Un șofer a intrat cu mașina într-un cap de pod, după ce a urcat dealul Radovanului. În urma impactului, doi dintre pasagerii care se aflau în mașină au decedat. Era vorba despre un bărbat de 77 de ani și o femeie de 76 de ani. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, șoferul care a intrat cu mașina într-un cap de pod era un bărbat de 45 de ani din Craiova. La momentul respectiv, acesta fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Şoferul a fost şi el transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Tânără de 22 de ani, moartă în accident pe Centura de Nord

Un alt accident a avut loc în luna aprilie, când o femeie de 65 de ani, din Băilești, a fost lovită de o mașină pe strada Independenței, din localitate. Polițiștii au stabilit că un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani ar fi accidentat-o pe femeie, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. Victima a fost preluată de ambulanţă, însă în drum spre spital a decedat.

La finalul aceleiaşi luni, pe DN 65F, Centura de Nord a Craiovei, a avut loc un al accident rutier grav. Poliţiştii doljeni au stabilit faptul că, la intersecția străzii M.A. Brătășanu cu DN 65F, două autoturisme s-au ciocnit. Unul era condus de o tânără de 22 de ani, iar celălalt de un bărbat de 36 de ani, ambii din județul Dolj. În urma evenimentului rutier, conducătoarea auto a suferit răni grave, a fost resuscitată, însă fără rezultat. Medicii i-au declarat decesul. Bărbatul de 36 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Doi tineri de 18 ani au murit

O altă tragedie s-a întâmplat în luna iulie, pe DN 6B, în afara localităţii doljene Dudoviceşti. Doi tineri, o fată şi un băiat, ambii de 18 ani, şi-au pierdut viaţa în timpul unui accident. Potrivit declaraţiilor poliţiştilor de la acel moment, maşina în care se aflau cei doi a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Băiatul se afla la volan, iar fata era pasager. Ambii tineri decedaţi erau din localitatea Almăj.

Tot în iulie, un nou accident mortal s-a petrecut la Brădeşti. O femeie de 60 de ani, din Craiova, şi-a pierdut viaţa. Aceasta se afla în maşină alături de soţul său, care conducea, iar autovehiculul lor a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule parcate pe marginea drumului. În urma evenimentului rutier, femeia, pasager dreapta faţă în autoturism, a decedat. Şoţul său a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Acesta nu a necesitat îngrijiri medicale.

O altă tânără şi-a pierdut viaţa în iulie

Finalul aceleiaşi luni a mai adus sfârşitul unei tinere de 20 de ani, din Craiova. Maşina pe care aceasta o conducea a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce tracta o semiremorcă, pe DN6.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au stabilit că autoturismul condus de tânără, din direcţia Caracal către Craiova, ar fi intrat în coliziune din spate, cu o autoutilitară ce tracta o semiremorcă, condusă în aceeaşi direcţie de mers, de un bărbat de 38 de ani, din comuna Călăraşi. În urma evenimentului rutier, tânăra a decedat. De asemenea, o altă tânără de 20 de ani şi un tânăr de 19 ani, pasageri în autoturism, au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Tot în iulie a mai avut loc un alt accident, în urma căruia cinci persoane au fost rănite şi transportate la spital. În acest caz a fost vorba despre o coliziune în lanţ, pe DN 6, pe raza localității Răcarii de Jos. O autoutilitară condusă de un bărbat de 48 de ani, din comuna Moșnița Nouă, județul Timiș, pe DN 6, sens Filiași – Craiova, pe raza localității Răcarii de Jos, ar fi lovit din spate un autobuz oprit pe banda unu de circulație, la volanul căruia se afla un bărbat de 41 de ani, din Craiova.

Autoutilitara a fost lovită din spate de un microbuz condus de un bărbat de 43 de ani, din Drobeta-Turnu Severin. În urma evenimentului rutier, conducătorul microbuzului şi patru pasageri din microbuz, respectiv un tânăr de 23 de ani şi o tânără de 19 ani, ambii din Curtea de Argeş, un bărbat de 32 de ani, din Balş, judeţul Olt şi un bărbat de 41 de ani din Craiova, au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Un copil a murit lovit de maşină

În localitatea Lişteava, o altă dramă s-a petrecut pe DN55, în luna septembrie. O fetiţă de doar 4 ani a murit, după ce a fost lovită de o maşină. Autoturismul era condus de un bărbat, de 37 de ani, din Craiova. Micuţa s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. La momentul respectiv, poliţiştii au declarat că şoferul nu consumase alcool.

În octombrie, un bărbat de 54 de ani şi-a pierdut viaţa în timpul impactului dintre două maşini şi o căruţă, pe DJ 604 A, în afara localităţii Mârşani. Potrivit IPJ Dolj, un bărbat de 72 de ani, din Rojişte, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 604 A, în afara localităţii Mârşani, s-ar fi angajat în depăşirea unei căruţe care circula în faţa sa, condusă de un bărbat de 71 de ani, din Rojişte. Autoturismul ar fi acroşat căruţa, moment în care ar fi intrat în coliziune cu o altă maşină care circula din sens opus, condusă de un bărbat de 51 de ani, din Mârşani.

În urma impactului, bărbatul de 54 de ani, din comuna Mârşani, pasager în cel de-al doilea autoturism a decedat. Alte şapte persoane au necesitat îngrijiri medicale. A fost vorba despre conducătorii auto, căruţaşul şi patru pasageri din cele două autoturisme. Conducătorul auto de 72 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Căruţaşul a avut o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conducătorul auto de 51 de ani nu a putut fi testat.

Tânăr mort la Piscu Vechi, după ce s-a răsturnat cu maşina

Nici luna noiembrie nu a fost lipsită de accidente. Unul dintre cel mai grave a avut loc în noapte de 27 spre 28 noiembrie, când un tânăr de 35 de ani, din Dolj, a murit după ce s-a răsturnat cu maşina, pe DC55. Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că şoferul nu avea permis de conducere.

Luna decembrie a început cu o maşină care s-a făcut praf la Leu, iar în timpul accidentului, şoferul de doar 24 de ani a murit. Poliţiştii au stabilit că şoferul de 24 de ani, din comuna Deveselu, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în localitatea Zănoaga, din comuna Leu, ar fi pierdut controlul autoturismului. Apoi ar fi ieşit cu maşina în afara părții carosabile, unde a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma impactului, tânărul şi-a pierdut viaţa.
Tot în decembrie şi tot în comuna Leu, a mai avut loc încă un accident grav. Un tânăr de 21 de ani, din comuna Băbiciu, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, în comuna Leu, a accidentat un bărbat de 45 de ani, din localitate, în calitate de pieton, care s-ar fi angajat în traversarea drumului. În urma impactului, pietonul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

40 de persoane au murit pe şosele din ianuarie până în august

Potrivit datelor IPJ Dolj, de la începutul acestui an şi până în luna august, 40 de persoane au murit pe şoselele din Dolj. Totodată, 31 de oameni au fost răniţi grav. Comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, au fost înregistrate cu 17 mai puține accidente (-21,8%), cu patru mai puține persoane decedate (-9%) și cu 11 mai puține persoane rănite grav (-26,2%) . Principalele cauză de producere a accidentelor rutiere grave a fost nerespectarea regimului legal de viteză (19,7%) şi indisciplina pietonilor (18%).

Citeşte şi: Un tânăr din Craiova are nevoie de noi! Trebuie să se opereze pe creier

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS