15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment50 kilograme de petarde, confiscate de polițiștii craioveni înainte de Revelion

50 kilograme de petarde, confiscate de polițiștii craioveni înainte de Revelion

Polițiștii au descins, vineri, în două piețe din Craiova pentru a preveni comercializarea articolelor pirotehnice fără drept. Nouă persoane s-au ales cu dosare penale, iar oamenii legii au confiscat peste 50 kilograme de produse pirotehnice.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, verificările au avut loc în cursul zilei de vineri, în două piețe din Craiova.

”Ieri, 30 decembrie, în intervalele orare 10.00-14.00 și 16.00-18.00, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au desfășurat, în contextul acțiunii ,,Foc de Artificii 2022-2023”, activități punctuale de prevenire și combatere a deținerii și comercializării, fără drept, a articolelor pirotehnice.

Astfel, în incinta Piețelor Centrale și Novaci din municipiul Craiova, polițiștii au identificat 5 bărbați și 4 femei, toți din localitate, în timp ce ofereau spre vânzare articole pirotehnice fără a indeplini condițiile legale. În urma celor constatate, au fost retrase de la comercializare și confiscate peste 50 de kg de articole pirotehnice, fiind întocmite 9 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, au precizat oamenii legii.

Aceștia din urmă au mai precizat că vor verifica, în continuare, respectarea condițiilor de comercializare de către agenții economici a acestor produse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS