17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPensionar judecat pentru coruperea sexuală a patru minori, în arest

Pensionar judecat pentru coruperea sexuală a patru minori, în arest

Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un pensionar din Craiova, deferit justiţiei pentru coruperea sexuală a minorilor şi agresiune sexuală. Iniţial, Judecătoria Craiova dispusese plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 63 de ani și-ar fi expus organele genitale în faţa a patru copii, cu vârstele cuprinse între 5 şi 8 ani.

Poliţiştii doljeni au precizat că infracţiunile ar fi fost comise de inculpat la domiciliul său din Craiova.
„În fapt, la data de 4 iulie, un minor şi o minoră, de 5 şi 6 ani, din Craiova, s-ar fi deplasat la locuinţa bărbatului, unde cel în cauză, în urma practicării unor jocuri, și-ar fi expus organele genitale şi i-ar fi determinat pe minori să le atingă. De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi procedat similar în luna mai, victimă fiind o minoră de 6 ani, din Craiova.
Tot din cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul, în cursul anului curent, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale împreună cu o altă minoră de 8 ani, ar fi atins-o în zona feselor, şi-ar fi expus organele genitale şi ar fi determinat-o pe aceasta să le atingă”, au precizat oamenii legii.

În arest pentru coruperea sexuală a minorilor

Pe 20 iulie, inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Mandatul de arestare a fost prelungit de Judecătoria Craiova de patru ori. Pe 14 decembrie, instanţa a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Procurorii au contestat hotărârea Judecătoriei Craiova la Tribunalul Dolj. Judecătorii au admis acţiunea anchetatorilor şi au dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest.

„Admite contestaţia formulată de către contestatorul Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva încheierii din data de 14.12.2022 pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Craiova în dosarul nr. 32107/215/2022 privind pe inculpatul S.V(…). Menţine ca fiind legală şi temeinică măsura arestării preventive faţă de inculpatul S.V.”, a dispus instanţa.

Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă.

Deferit justiţiei pentru coruperea sexuală a minorilor şi agresiune sexuală

Între timp, în septembrie, inculpatul a fost deferit justiţiei în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în preocedură de cameră preliminară.

La sfârşitul lunii octombrie, instanţa a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpat şi a dispus începerea judecăţii. Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost contestată la Tribunalul Dolj de bărbatul de 63 de ani. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS