22.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUcis cu o drujbă, în Ajunul Crăciunului

Ucis cu o drujbă, în Ajunul Crăciunului

UPDATE: Suspectul a fost prins de oamenii legii luni seara, în jurul orei 20.00. A fost găsit de echipele de căutare formate din polițiștii și jandarmi pe un câmp din extravilanul comunei Călărași. În cursul nopţii de luni spre marţi, după ce a fost audiat, tânărul de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

Crimă sângeroasă în comuna doljeană Călărași, comisă în Ajunul Crăciunului. Potrivit oamenilor legii, în noaptea de 24 spre 25 decembrie, un tânăr de 25 de ani ar fi ucis un bărbat de 57 de ani, din comună. Se pare că victima a fost atacată cu o drujbă de autorul crimei. Luni dimineața, primarul comunei Călărași a făcut publică o fotografie a suspectului.

Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că victima a fost găsită de o vecină, care a sunat la 112.

”În dimineața zilei de 25 decembrie, ora 08.45, polițiștii Poliției Orașului Dăbuleni au fost sesizați prin apel de urgență 112, de o femeie de 50 de ani, din comuna Călărași, cu privire la faptul că, vecinul său, de 57 de ani, este decedat în locuință. La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Întrucât au rezultat indicii privind săvârșirea infracțiunii de omor, la fața locului s-a deplasat o echipă complexă de cercetare formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic Dolj”, au explicat oamenii legii.

Victima, atacată cu o drujbă

După primele cercetări, anchetatorii au stabilit că autorul crimei ar fi un tânăr de 25 de ani, care nu fusese prins până luni.

”În fapt, în cursul nopții de 24/25 decembrie, bărbatul de 57 de ani, împreună cu alți doi bărbați din aceeași localitate, au consumat băuturi alcoolice la locuința victimei. La un moment dat, unul dintre cei doi bărbati, în vârstă de 25 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri victimei cu corpuri dure și cu un obiect tăietor-despicător, care i-ar fi provocat decesul”, au mai precizat polițiștii. Se pare că victima a fost atacată cu o drujbă.

Procurorii doljeni au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de omor calificat. Polițiștii doljeni au mai explicat că, după comiterea faptei, tânărul de 25 de ani a fugit, ”fiind efectuate activități specifice în vederea prinderii acestuia”.

O fotografie a suspectului, publicată de primarul comunei

Luni dimineața, primarul comunei Călărași a făcut publică o fotografie a suspectului. Edilul Sorin Sandu a publicat și o imagine surprinsă de o cameră video, în care suspectul apare mergând pe o bicicletă.

”Sunt continuate căutările în ceea ce îl privește pe Stoinea Ștefăniță, iar imaginea nocturnă, este ultima surprinsă de o cameră de supraveghere din localitate, ieri dimineață, pe la 04.00. Facem din nou precizarea să alertați poliția, să nu încercați acțiuni personale. Uneori, teama sau influența altor factori pot genera situații nedorite. În principiu, cooperează, dar cu siguranță este speriat”, a susținut primarul Sorin Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS