22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentThomas Edwin Loden Jr, executat după ce a violat și ucis o adolescentă

Thomas Edwin Loden Jr, executat după ce a violat și ucis o adolescentă

Thomas Edwin Loden Jr, fost puşcaş marin american, care a mărturisit că a violat şi ucis o adolescentă de 16 ani în 2000, a fost executat miercuri în statul Mississippi.

Thomas Edwin Loden, de 58 de ani, a primit o injecţie letală la orele 18.00 (joi, 00.00 GMT) la penitenciarul Parchman, o închisoare supraaglomerată din acest stat conservator aflat în sudul Statelor Unite.

Loden a pledat vinovat pentru răpirea lui Leesa Marie Gray  în 2000, când aceasta a rămas blocată pe un drum de ţară după ce maşina ei a făcut o pană de cauciuc, potrivit Mirror.

Fost puşcaş marin şi recrutor pentru acest corp de armată, el a mărturisit că a violat-o pe Gray de mai multe ori în furgoneta ei înainte de a o sufoca şi apoi strangula.

Loden a fost găsit a doua zi pe marginea unui drum, cu cuvintele „Îmi pare rău” gravate pe piept, potrivit documentelor judiciare.

El a fost condamnat la moarte în 2001.

Wanda Farris, mama victimei, a urmărit execuția ucigașului fiicei sale. El este al doilea deținut din Mississippi care a fost executat în 10 ani. Statul se confruntă cu probleme seriose în procurarea substanţelor letale necesare pentru execuţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS