5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Vâlcea: 630 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate

(VIDEO) Vâlcea: 630 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate

-

Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Vâlcea au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat de 61 de ani, din localitatea Călimănești, bănuit pentru deținerea și comercializarea de articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.

În urma activităților, la domiciliul, precum și în magazinul situat in perimetrul locației percheziționate, a fost descoperită o cantitate de 630 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, fiind interzise la deținere și comercializare.

Valoarea acestora se estimează la aproximativ 30.000 de lei.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Criminalistic și al Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetărilor, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiune de articole pirotehnice efectuate fără drept.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Aceeași pedeapsă este prevăzută pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani, dar și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Petrolul – FCU 1-0 | Joc modest, rezultat normal....

FCU Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS