9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn italian şi o olteancă, judecaţi pentru trafic de droguri

Un italian şi o olteancă, judecaţi pentru trafic de droguri

Procurorii DIICOT din Craiova au dispus trimiterea în judecată a unui cetăţean italian acuzat că a vândut cocaină în Bucureşti şi în Caracal cu 100 de euro gramul. În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei şi o tânără din Caracal, Olt. La începutul lunii septembrie, cetăţeanul italian a fost prins în flagrant în timp ce vindea 15 grame de cocaină.

Procurorii DIICOT anunţau, la începutul lunii septembrie, arestarea a două persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc. Este vorba de un cetăţean italian şi de o tânără din Caracal.
„La data de 03.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, un cetățean român și un cetățean italian, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2022, cei doi inculpați au comercializat cocaină contra sumei de 100 euro pentru un gram consumatorilor de pe raza municipiului București și a județului Olt.
La data de 02.09.2022, inculpatul cetățean italian a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de 15 grame cocaină”, au explicat anchetatorii.
Ulterior, în urma percheziţiilor făcute la domiciliile inculpaţilor, a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 200 grame de cocaină.

Judecaţi pentru trafic de droguri de mare risc

Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe data de 3 septembrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Mandatele de arestare au prelungite de instanţă la sfârşitul lunii septembrie şi în octombrie. În noiembrie, cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei de anchetatori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt şi a intrat în procedură de cameră preliminară.
Ulterior, instanţa a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpaţi. Hotărârea Tribunalului Olt a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, judecătorii craioveni au admis acţiunea tinerei din Caracal şi au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu. Contestaţia cetăţeanului italian a fost respinsă de judecători. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS