14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentContabila unei primării, arestată pentru abuz în serviciu şi fals

Contabila unei primării, arestată pentru abuz în serviciu şi fals

Contabila Primăriei Corbi a fost arestată preventiv, miercuri, pentru abuz în serviciu şi fals, într-un dosar instrumentat de DNA Piteşti, ea fiind acuzată că a făcut plăţi ilegale către o firmă administrată de fiica sa.

Conform unui comunicat de presă al DNA, Elena Groşanu, la data faptelor contabil în cadrul Primăriei comunei Corbi, este cercetată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (808 acte materiale), fals intelectual (106 acte materiale) şi uz de fals (106 acte materiale).

„În perioada 20.01.2017 – 12.04.2022, inculpata Groşanu Elena, (…) cu încălcarea prevederilor legale, ar fi întocmit, ar fi semnat şi ulterior ar fi prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeş un număr de 808 ordine de plată, prin care s-ar fi efectuat în mod nelegal plata sumelor de: * 1.515.683,85 lei, către o societate comercială administrată de fiica sa fără să fi existat în realitate o contraprestaţie efectivă.

Pentru a crea o aparenţă de legalitate, inculpata ar fi completat în fals un număr de 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi şi societatea respectivă ar fi existat relaţii de natură contractuală. * 386.102 lei, către şase instituţii nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată şi rude ale acesteia”, arată anchetatorii.

Inculpata ar fi creat instituţiei publice unde îşi desfăşura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei

Prin aceste demersuri, inculpata ar fi creat instituţiei publice unde îşi desfăşura activitatea un prejudiciu de 1.901.785 lei, concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite de către alte persoane.

Inculpata a fost reţinută, iar ulterior prezentată Tribunalului Argeş care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS