13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Amendaţi pentru afaceri ilicite cu lemne

Olt: Amendaţi pentru afaceri ilicite cu lemne

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică Olt împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea au efectuat activități de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, la o societate comercială, din comuna Curtișoara, s-a constatat faptul că există diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului, fiind identificați 5,2 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea fizică a celor 5,2 metri cubi de material lemnos fără documente legale de proveniență.

De asemenea, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, a fost identificat un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, ce aparține unei societăți comerciale din județul Gorj, care a transportat cantitatea de 21,67 metri cubi de material lemnos, respectiv cu 1,47 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 1,47 metri cubi de material lemnos.

Întreaga cantitate de material lemnos ce a fost confiscată, respectiv 6,67 metri cubi, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Slatina.

Abaterile constatate au fost sancționate conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS