24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPasagerii unui avion îngroziți că „se sufocă”. Aeronava s-a umplut de fum

Pasagerii unui avion îngroziți că „se sufocă”. Aeronava s-a umplut de fum

Pasagerii unui avion, care a decolat din populara stațiune de vacanță indiană Goa, s-au chinuit să respire timp de 25 de minute, după ce fumul a umplut cabina, potrivit unei persoane aflate la bord.

Cel puțin 86 de persoane se aflau la bordul avionului, care a trebuit să efectueze o aterizare de urgență din cauza unei defecțiuni. Scenele șocante au fost surprinse într-un video făcut la bordul avionului, potrivit Daily Star.

În imaginile filmate se aud semnale sonore ale alarmelor de fum, iar o femeie poate fi auzită strigând în mod repetat „apleacă-te, stai jos”, în timp ce aprinde o lanternă pentru a ajuta călătorii de pe zborul SpiceJet SG 3735.

„Ne-am sufocat timp de 25 de minute și nici măștile de oxigen nu au căzut”, a spus pasagerul Vivek Vishal.

Într-un alt filmuleț, mai multe ambulanțe se pot vedea la fața locului, așteptând în condiții de ploaie abundentă.
Membrii echipajului, cu jachete reflectorizante, sunt văzuți așteaptând pe marginea pistei, cu scaune cu rotile pregătite, pentru a-i ajuta pe pasageri.

Pasagerii au fost evacuați în siguranță

Potrivit presei locale, pasagerii au fost evacuați la scurt timp după aterizarea în Hyderabad, India.

Zvonurile că echipajul de la bord le-ar fi spus pasagerilor să „înceapă să se roage” din cauza momentelor pline de panică au fost negate de un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Dar un pasager, Srikanth Mulupala, a spus: „Membrii echipajului ne-au spus să ne rugăm lui Dumnezeu și să ne rugăm pentru familiile noastre – a fost terorizant. Mulți dintre pasageri au intrat în panică și au început să țipe”.

SpiceJet a susținut că fumul a fost cauzat de sistemul de aer condiționat de la bord și că echipajul a gestionat situația conform protocolului.

Compania aeriană se confruntă deja cu măsuri disciplinare din partea Direcției Generale a Aviației Civile (DGCA), din cauza a opt incidente recente legate de aeronave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS