22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentLiviu Dragnea, trimis în judecată de DNA în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA în dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea a fost trimis luni în judecată în dosarul Tel Drum. Fostul lider al PSD este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și instigare la prezentarea de documente sau declarații false.

Alături de Liviu Dragnea au fost trimise în judecată alte opt persoane, funcționari în Consiliul Județean Teleorman la data săvârșirii faptelor saupersoane fizice, precum și societatea Tel Drum.

Procurorii îl acuză pe Dragnea și grupul său ar fi acționat în perioada 2001-2017 în scopul de a obține fraudulos sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene). Pentru funcționarea grupului infracțional organizat ar fi fost necesară privatizarea SC Tel Drum SA, trecerea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman, prin persoane interpuse, în patrimoniul lui Liviu Nicolae Dragnea, achiziționarea din fonduri publice a unui utilaj special de asfaltare și atribuirea, în mod discreționar, a contractelor de reabilitare a drumurilor din județ către Tel Drum SA, conform G4Media.ro.

Liviu Nicolae Dragnea ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii

Una dintre infracțiunile reclamate de procurori este adjudecarea nelegală de către Tel Drum SA a unui contract de reabilitare a 55 km de drum județean din Teleorman, DJ 701, în valoare de 114 milioane de lei, dintre care suma de 13.772.603 euro provenea din fonduri europene.

În acest context, în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Teleorman, inculpatul Liviu Nicolae Dragnea ar fi emis și semnat hotărâri și dispoziții, cu încălcarea legii, acte indispensabile pentru procedura de atribuire a contractului care, între altele, au inclus o condiție restrictivă ce avantaja SC Tel Drum SA, potrivit comunicatului DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS