19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAcuzații de malpraxis la Spitalul Buftea. Unei tinere i-a murit copilul în pântece

Acuzații de malpraxis la Spitalul Buftea. Unei tinere i-a murit copilul în pântece

Acuzații grave sunt aduse la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, după ce o mămică gravidă a fost lăsată să aștepte ore în șir, până ce copilul i-a murit în pântece.

O tânără gravidă în 39 de săptămâni a fost diagnosticată cu urgență la naștere, urmând ca mai apoi să fie internată și lăsată să aștepte în rezervă până când fătul a murit în pântec.

„Deși se internase în spital dimineața la ora 8.00 și medicul declasare că este o urgență, femeia a așteptat până seara la ora 19.00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase. La internare, fătul era în viață. În acest caz s-a depus plângere penală și ancheta este deja și la DSP ”, informează avocatul Adrian Cuculis, preşedinte al Asociaţiei de protecţie a pacienţilor C.A.R.L.A (Conştientizare, Asigurarea Calităţii Actului Medical, Responsabilizare, Luptă, Alinare).

Avocatul a ținut să mai menționeze faptul că s-a depus o plângere penală, iar DSP desfăşoară în aceste moment o anchetă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea.

Tot avocatul mai menționează că familia nu este la prima pierdere de acest tip. Acum ceva timp, femeia a mai pierdut un copil în același mod.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS