2.6 C
Craiova
duminică, 27 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentTrei craioveni, în arest pentru tâlhărie şi tentativă de tâlhărie

Trei craioveni, în arest pentru tâlhărie şi tentativă de tâlhărie

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins contestaţiile formulate de trei tineri din Craiova, arestaţi pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi tentativă de tâlhărie. Potrivit oamenilor legii, un tânăr de 19 ani a atacat operatoarele a două săli de jocuri din Craiova. La primul atac, în care a fost ajutat de un tânăr de 24 de ani, a reuşit să fure aproape 2.500 de lei. La al doilea jaf, când a fost ajutat de tânărul de 24 de ani şi un altul de 21 de ani, a plecat cu mâna goală.

Reprezentanţii IPJ Dolj spun că principalul suspect este un craiovean de 19 ani, care ar fi fost ajutat de alţi doi. Ultima infracţiune a fost comisă de suspectul de 19 ani în dimineaţa zilei de 25 august. Victima este operatoarea unei săli de jocuri de noroc din zona Gării Craiova.

„În dimineața zilei de 25 august, ora 05.40, polițiștii au fost sesizați de o tânără de 21 de ani, operator într-o sală de jocuri de noroc din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, o persoană necunoscută i-ar fi pus mâna la gură și ar fi încercat să o imobilizeze, cu scopul de a-i sustrage banii din încasări. Întrucât persoana necunoscută nu a reușit sustragerea banilor, a fugit de la fața locului.

Efective de polițiști au fost mobilizate, iar în urma activităților desfășurate a fost identificat un tânăr de 19 ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea faptei”, au explicat oamenii legii.

Încă a tâlhărie la o sală de jocuri de noroc

Ulterior, poliţiştii au stabilit că tânărul de 19 ani a fost ajutat de doi tineri, de 21 și 24 de ani, ambii din Craiova. Aceştia din urmă i-ar fi furnizat informații despre locație, modul de supraveghere video al acesteia și i-ar fi asigurat paza.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că tânărul de 19 ani nu este la prima tâlhărie.

„Tânărul de 19 ani este bănuit că în dimineața zilei de 20 august, ora 05.00, prin smulgerea din mână, ar fi deposedat-o de suma de 2.460 de lei pe o angajată a unei săli de jocuri de noroc din municipiul Craiova. Acesta ar fi părăsit locul faptei cu ajutorul tânărului de 24 de ani”, au mai explicat poliţiştii.

În arest pentru tâlhărie şi tentativă de tâlhărie

Pe 25 august, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru tâlhărie calificată şi tentativă la tâlhărie calificată. O zi mai târziu, pe 26 august, toţi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea instanţei a fost contestată de inculpaţi la Tribunalul Dolj. Vineri, pe 2 septembrie, instanţa le-a respins acţiunile ca nefondate. În urma hotărârii Tribunalului Dolj, cei trei inculpaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS