6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnat pentru evadare după ce a plecat din arest la domiciliu

Condamnat pentru evadare după ce a plecat din arest la domiciliu

Instanţele au condamnat la şase luni de închisoare un bărbat din Craiova, deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de evadare. După contopirea cu o pedeapsă cu suspendare, inculpatul a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu executare, Anchetatorii au reţinut că, în august 2021, bărbatul a plecat din locuinţa în care fusese plasat în arest la domiciliu şi a mers la un hotel din Craiova.

Potrivit anchetatorilor, pe 21 aprilie 2021, inculpatul a fost arestat preventiv într-un dosar de lovire sau alte violenţe. Pe 10 iunie, a fost plasat în arest la domiciliu. Instanţa a impus obligaţia ca bărbatul să nu părăsească domiciliu său de pe strada Drumul Apelor din Craiova.

Două luni mai târziu, inculpatul a fost găsit de poliţişti într-un hotel de pe Calea Bucureşti,
„Polițiștii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare s-au deplasat la imobilul situat în Craiova, strada Drumul Apelor, unde inculpatul fusese plasat în arest la domiciliu de către judecătorul de cameră preliminară, ocazie cu care în respectivul imobil nu au găsit nicio persoană(…). Polițiștii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare au efectuat cercetări în zona în care se afla imobilul în cauză, în acest sens procedând la audierea ca martori a mai multor vecini, în vederea descoperirii locului unde s-ar afla inculpatul.

La data de 14.08.2021, în jurul orei 10.15, organele de cercetare penală din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare l-au depistat pe inculpat în incinta hotelului S. din Craiova”, au reţinut anchetatorii.

Şase luni de închisoare pentru evadare

Pe 16 august, instanţa a admis o sesizare formulată de Biroul Supraveghere Judiciară şi a dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv. Pe 24 august, inculpatul a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de evadare. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat în aprilie 2022. Inculpatul a fost condamnat la şase luni de închisoare pentru evadare.
Atât în faza de urmărire penală, cât şi în faţa instanţei, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei.

Între timp, în noiembrie 2021, bărbatul a fost condamnat la un an şi o lună de închisoare cu suspendare în dosarul de lovire sau alte violenţe. Judecătoria Craiova a contopit cele două pedepse, în final, inculpatul urmând să execute un an şi trei luni de închisoare.
Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. În iulie, insanţa a menţinut pedeapsa stabilită de Judecătoria Craiova. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS