7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNeamţ: Crater în podul aflat în zona intersecției spre Mănăstirea Petru Vodă

Neamţ: Crater în podul aflat în zona intersecției spre Mănăstirea Petru Vodă

Încă un pod cu probleme în judeţul Neamţ. În comuna Teiul Doamnei s-a surpat o bucată uriaşă din podul aflat în zona intersecției spre Mănăstirea Petru Vodă.
La nici două luni de la prăbușirea podului de peste râul Siret, din localitatea Luțca, un alt pod a pus în pericol traficul rutier. Luni după-amiază o bucată uriașă din asfalt s-a surpat, iar craterul format a pus în pericol mai multe autoturisme care circulau prin zonă.

S-a întâmplat pe drumul național 15B, în zona localităţii Petru Vodă. O bucata uriașă din asfaltul unui pod s-a surpat. Circulația a fost restricționată.

Ședință de urgență

Pentru a evita o tragedie autoritățile s-au întrunit luni seară într-o ședință de urgență.

Au fost dispuse următoarele măsuri:

  • Monitorizarea de către Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț a respectării restricțiilor impuse de DRDP lași – SDN Neamt pe podul de pe DN15B din com Poiana Teiului.
  • DRDP lași – SDN Neamț va dispune amplasarea de indicatoare pentru informarea populației și a participanților la trafic cu privire la restrictionarea accesului în zona afectată.

Echipă mixtă

În data de 02.08.2022, la nivelul judetului Neamț prin ordin al Prefectului Judetul Neamt, se constituie echipa mixtă formată din reprezentanți ai Institutiei Prefectului Judetul Neamt, Inspectoratului de Stat în Construcții Neamt, DRDP lași – SDN Neamț, Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, pentru evaluarea consecintelor evenimentului produs pe podul de pe DN 15B, comuna Poiana Teiului și formularea de propuneri până la data de 03.08.2022.

  • DRDP lași – SDN Neamț va monta temporar țole metalice de 2 cm grosime, pe porțiunea de pod afectată, până la identificarea soluțiilor tehnice necesare, pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.
  • DRDP lași va convoca în regim de urgență până la data de 02.08.2022, ora 12.00. un expert tehnic atestat MLPAT, pentru cerinta A4, B2. D – poduri, pentru efectuarea unei expertize din care să rezulte condițiile de utilizare a acestui pod.

DRDP lași – SDN Neamț și lucrători ai IPJ Neamț vor asigura permanenta în zonă. Momentan, traficul se va desfășura alternativ pe un singur sens.

La începutul lunii iunie, la puțin peste jumătate de an după ce au fost terminate lucrările de reparații, podul de la Luțca, județul Neamț, unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, s-a prăbușit. În noiembrie anul trecut, la inaugurare, președintele consiliului județean, Ionel Arsene, garanta că „zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic”.

Presa locală a semnalat în nenumărate rânduri că la podul respectiv ar fi probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS