10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentGrecia: Turist britanic, tăiat în bucăți de elicea unui elicopter

Grecia: Turist britanic, tăiat în bucăți de elicea unui elicopter

Tragedie pe un heliport din Spata, un tânăr de 21 de ani din Marea Britanie s-a apropiat de elicea din spate a unui elicopter și a fost dezmembrat.

Un turist britanic a murit ieri într-un accident groaznic de elicopter lângă Atena, în timp ce se întorcea acasă dintr-o vacanță petrecută în Mykonos, împreună cu familia sa. Corpul său a tăiat în bucăți de elicea din spate a aeronavei.

Tânărul de 21 de ani și cel puțin unul dintre frații săi călătoreau cu un elicopter închiriat, în timp ce părinții lui se aflau într-o altă aeronavă, în urma lor, relatează Protothema.gr.

Aceștia au aterizat pe un heliport privat din Spata, lângă Atena și urmau să meargă apoi pe aeroportul Eleftherios Venizelos, aflat în apropiere, să se îmbarce în avionul privat al familiei și să se întoarcă în Marea Britanie.

Tragedia s-a petrecut la câteva momente după aterizare când, din motive necunoscute, tânărul s-a îndreptat spre coada elicopterului, fără să știe că elicea încă se învârtea. Fratele său și pilotul au fost martori la accidentul șocant, în care tânărul de 21 de ani a fost dezmembrat.

Pilotul a luat imediat legătura cu colegul său care se afla la manșa elicopterului în care erau părinții victimei, care i-a dus pe aceștia direct la aeroportul Eleftherios Venizelos.

„Cauza accidentului este în curs de investigare, dar încă este neclar de ce rotorul anticuplu din spatele elicopterului nu a fost oprit înainte ca pasagerii să coboare”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Identitatea familiei nu a fost dezvăluită de autorități – dar, după cum a relatat presa britanică, aceasta este o familie extrem de bogată, întrucât închirierea celor două elicoptere din Mykonos a costat peste 17.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS