14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Două TIR-uri oprite la Nădlac II. 53 de imigranţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă

(VIDEO) Două TIR-uri oprite la Nădlac II. 53 de imigranţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă

-

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 53 de cetăţeni provenind din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de ajunge în Spaţiul Schengen, ascunşi în două automarfare înmatriculate în Turcia, respectiv Bulgaria.

Unul dintre mijloacele de transport, încărcat cu piese metalice, a fost oprit în cursul acestei dimineţi, în care au fost descoperiţi 29 de cetăţeni străini.

Astăzi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un bulgar, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice și role de aluminiu pentru societăți comerciale din Cehia și Germania.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport, în urma căruia, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, în total, cincizeci și trei de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS