16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Percheziţii la o grupare specializată în trafic cu substanţe psihoactive

(VIDEO) Percheziţii la o grupare specializată în trafic cu substanţe psihoactive

-


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la locuințele a 6 persoane bănuite de trafic de droguri și spălare de bani și la sediul unei societăți comerciale, în vederea destructurării unei grupări infracționale, specializate în trafic de substanțe cu efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 25 de grame de substanță cristalină, susceptibilă a fi droguri, 1,5 litri de substanță lichidă, susceptibilă a fi droguri, o armă neletală tip pistol, supusă autorizării, trei cântare electronice de precizie, 3.050 de lei, 7.300 de euro, 6 telefoane mobile, precum și mai multe ustensile utilizate la porționarea și consumul drogurilor.
Ulterior, în aceeaşi zi, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au prins, în flagrant delict, în municipiul Pitești, alte 2 persoane, care ar fi oferit, spre vânzare, 50 de grame de NPS.

După prinderea în flagrant delict, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuința uneia dintre cele două persoane.
Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2021, gruparea, alcătuită din 6 membri, ar fi comercializat, în municipiul Pitești, substanțe cu efect psihoactiv.
Sumele obținute în urma acestor activități ar fi fost introduse în circuitul financiar reglementat, prin intermediul unei societăți comerciale și ar fi fost disimulate prin venituri cu caracter legal.
Ulterior, membrii grupării ar fi folosit sumele pentru jocuri de noroc și pentru a-și achiziționa bunuri mobile și imobile.
17 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciului Teritorial Pitești, pentru audieri.
După administrarea probatoriului, 7 bărbați au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 7 iulie, să fie dispuse măsuri preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS