25.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) SUA: Trei morți și zeci de răniți după ce un tren a deraiat

(VIDEO) SUA: Trei morți și zeci de răniți după ce un tren a deraiat

-

Trei persoane au decedat luni în urma unei coliziuni dintre o autobasculantă şi un tren, care apoi a deraiat, la o trecere la nivel din Missouri, au anunţat autorităţile, potrivit www.washingtonpost.com.
„Sunt mai mulți răniţi şi putem confirma că au fost trei decese, două în tren şi unul în autobasculantă”, a declarat purtătorul de cuvânt al patrulei de autostrăzi din Missouri, Justin Dunn, în cadrul unei conferinţe de presă.

Trenul care circula pe ruta Los Angeles-Chicago a deraiat „după ce s-a ciocnit cu o autobasculantă la o trecere de cale ferată” în Mendon, nordul Missouri, la ora locală 13:42 (18:42 GMT), a declarat compania de căi ferate Amtrak într-un comunicat. Şapte din cele opt vagoane ale trenului au ieşit de pe şinele de cale ferată.

La bord se aflau peste 200 de pasageri şi angajaţi ai companiei, iar trecerea de cale ferată unde s-a produs accidentul nu avea marcaje de benzi sau dispozitive electronice de monitorizare, potrivit autorităţilor locale.

Ancheta cu privire la circumstanţele acestui accident este „în stadiul preliminar”, a informat Justin Dunn.

În fotografii impresionante postate pe reţelele de socializare de către călători se pot vedea vagoane răsturnate şi pasageri ieşind pe geamuri.

Consiliul naţional pentru securitatea transportului (NTSB), o agenţie federală, a anunţat că a deschis o anchetă.

Duminică, un alt tren operat de Amtrak s-a ciocnit cu o maşină la o trecere la nivel fără bariere automate din California, accident în urma căruia au murit trei din pasagerii aflaţi în automobil, potrivit NBC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Spania: Un mort și 17 răniți după ce s-a...

Spania: Un mort și 17 răniți, după ce s-a prăbușit o parte din scena unui festival

ȘTIRI GdS