16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCopil lovit de o trotinetă electrică într-un parc

Copil lovit de o trotinetă electrică într-un parc

Accident într-un parc din Bihor. Un adolescent care se deplasa pe o trotinetă electrică a dat peste o fetiță de doar un an și jumătate. A fost nevoie de intervenția medicilor.

Un adolescent de 14 ani din Oradea a lovit cu trotineta electrică o fetiță de un an și jumătate, luni seară, pe o alee din Parcul Olosig, potrivit eBihoreanul.

La locul incidentului s-au deplasat poliţişti de ordine publică şi un echipaj al SMURD Bihor.

„(…) Poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier”, a declarat Alina Fărcuţa pentru publicația locală.

Copilul a fost transportat cu un echipaj al SMURD la UPU

Din câte se pare, copilul nu a fost grav rănit, având câteva contuzii. Totuși, a fost transportat cu un echipaj al SMURD la Unitatea de Primire a Urgențelor, pentru investigații suplimentare. „Copilul este conştient, nu este grav rănit. Are un hematom frontal şi i se va face o tomografie”, a explicat dr. Béres Zsolt, purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor. 

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, utilizatorii trebuie să folosească pistele pentru biciclişti, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, să circule doar pe banda întâi. Viteza cu care acestea pot rula este limitată la maximum 25 km/h, cu excepţia zonei centrale, precum Piaţa Unirii, unde este de 10 km/h.

Conform aceluiaşi regulament, circulaţia trotinetelor pe aleile din parcuri sau din grădini publice este interzisă, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor. Regulamentul prevede sancţiuni între 200 şi 400 de lei, care pot fi aplicate atât de poliţiştii rutieri, cât şi de cei locali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS