5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Atac armat într-o școală primară din Texas: 19 copii și 3 adulți, uciși de un adolescent

(VIDEO) Atac armat într-o școală primară din Texas: 19 copii și 3 adulți, uciși de un adolescent

-

Un tânăr 18 ani a împușcat 19 copii și trei adulți la o școală primară din Texas, înainte de a fi ucis de oamenii legii, au declarat oficialii, potrivit CNN.
Adolescentul, identificat de oficialii din Texas ca fiind Salvador Ramos, din Uvalde, și-a împușcat și bunica înainte de a se duce în școala elementară, potrivit Erick Estrada, sergent la Departamentul pentru Siguranță Publică din Texas.Se crede că bărbatul înarmat a acționat singur, a declarat șeful de poliție al districtului școlar independent Uvalde Consolidated, Pete Arredondo.
Guvernatorul Greg Abbott a declarat că agresorul a fost ucis de polițiștii care s-au deplasat la fața locului.

Reacția lui Barack Obama: Țara noastră este paralizată, nu de frică, ci de un lobby al armelor de foc

„În toată țara, părinții își pun copiii la culcare, le citesc povești, le cântă cântece de leagăn – și, în adâncul minții lor, sunt îngrijorați de ceea ce s-ar putea întâmpla mâine, după ce își vor lăsa copiii la școală sau îi vor duce la magazinul alimentar sau în orice alt spațiu public”, a scris Barack Obama pe Twitter.

„Michelle și cu mine plângem alături de familiile din Uvalde, care trăiesc o durere pe care nimeni nu ar trebui să o suporte. Suntem, de asemenea, înfuriați pentru ei. La aproape zece ani de la Sandy Hook – și la zece zile de la Buffalo – țara noastră este paralizată, nu de frică, ci de un lobby al armelor de foc și de un partid politic care nu a arătat nicio dorință de a acționa în vreun fel care ar putea ajuta la prevenirea acestor tragedii”, a adăugat Barack Obama.

Joe Biden: Să pierzi un copil e ca și cum cineva ți-ar smulge o bucată din suflet

„Am sperat atunci când am devenit președinte că nu va trebui să fac asta din nou. Sunt multe lucruri pe care nu le știm încă, dar știm însă că sunt părinți care nu-și vor mai vedea copiii vreodată, nu-i vor mai înveli seara înainte de culcare. Să pierzi un copil e ca și cum cineva ți-ar smulge o bucată din suflet. E un gol în inima ta. Nu va mai fi niciodată la fel”, a spus Joe Biden.

Kamala Harris, despre atacul de la școala din Texas: Este destul!

Vicepreședintele Kamala Harris a făcut declarații cu privire la tragedie de la un eveniment din Washington: „Inimile noastre continuă să fie frânte”.

„Este destul! Ca națiune, trebuie să avem curajul de a acționa și de a înțelege legătura dintre ceea ce reprezintă o politică publică rezonabilă și sensibilă pentru a ne asigura că așa ceva nu se va mai întâmpla niciodată”, a adăugat Kamala Harris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

Un șarpe ascuns în camera pompelor de alimentare cu...

ȘTIRI GdS