19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMinor condamnat pentru tâlhărirea unei femei de 72 de ani

Minor condamnat pentru tâlhărirea unei femei de 72 de ani

Judecătoria Craiova a dispus internarea într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 8 luni a unui tânăr de 17 ani, acuzat de comiterea infracţiunii de tâhărie. Potrivit oamenilor legii, tânărul a sustras portofelul unei bătrâne de 72 de ani, după care a mers la o agenţie de pariuri din apropierea Gării Craiova.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, suspectul i-a furat femeii portufelul în care avea 250 de lei şi documentele personale. Incidentul a avut loc pe 26 decembrie, în Craiova.

„Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că unei femei de 72 ani, din Craiova, i-ar fi fost sustras un portofel. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, care, din declaraţiile persoanei vătămate, au stabilit că un tânăr i-ar fi sustras, prin smulgere, portofelul care conţinea suma de 250 de lei şi documente personale, după care ar fi plecat într-o direcţie necunoscută.

La scurt timp, în urma verificărilor efectuate, o patrulă formată dintr-un poliţist din cadrul secţiei şi un jandarm din cadrul GJMb Craiova, a depistat, în faţa unei săli de jocuri din Piaţa Constantin Brâncuşi, un tânăr cu semnalmentele similare celor furnizate de către persoana vătămată, stabilind că are 17 ani şi este din Caracal, judeţul Olt”, au precizat poliţiştii doljeni.

Condamnat pentru tâlhărie

Ulterior, oamenii legii au stabilit că minorul de 17 ani a oprit banii şi a aruncat portofelul în spatele unui bloc de pe bulevardul Dacia. După audieri, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Pe 27 decembrie, inculpatul a fost arestat preventiv.

În ianuarie, anul acesta, inculpatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. Instanţa a dispus ca minorul să fie internat o perioadă de opt luni într-un centru de detenţie. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Primul termen de judecată al apelului a fost stabilit pentru data de 14 iunie.

În martie, acelaşi minor a fost deferit justiţiei într-un dosar de furt calificat. Dosarul a fost înregistrat tot pe rolul Judecătoriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS