24 C
Craiova
joi, 18 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentPercheziții la fostul șef de stat, Igor Dodon, în dosarul kuliok

Percheziții la fostul șef de stat, Igor Dodon, în dosarul kuliok

Procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA și SIS au descins în această dimineață, 24 mai, cu percheziții la domiciliul fostului președinte al țării, Igor Dodon. Acesta este vizat în dosarul „kuliok”.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art. 324 (coruperea pasivă), art. 181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art. 337 (trădare de patrie) și art. 330/2 (îmbogățire ilicită)”, a declarat pentru Știri.md Mariana Cherpec, procurorul responsabil de comunicare cu mass-media.

Amintim că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat miercuri, 18 mai, ordonanța privind pornirea urmăririi penale în legătură cu imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui de atunci al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Marți, 17 mai, Curtea de Apel Chișinău a emis o decizie prin care a anulat încheierea Judecătoriei Ciocana și a unei ordonanțe emise de conducerea Procuraturii Anticorupție în cazul „kuliok”.

De menționat că în spațiul public au apărut mai multe imagini video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n. r. – Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n. r. – Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Ulterior, Parchetul General a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări, potrivit stiri.md.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS