20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElev atacat cu un bolovan de un alt elev, în faţa Şcolii 22

Elev atacat cu un bolovan de un alt elev, în faţa Şcolii 22

Un minor de 14 ani, elev al Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade” din Craiova, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de distrugere, după ce a spart cu un bolovan luneta unui autoturism în care se afla un alt elev. Incidentul violent a avut loc luni seara, în faţa unităţii de învăţământ. Conducerea unităţii de învăţământ a explicat că se va întruni Consiliul Profesoral şi, „dacă va fi cazul cazul”, se poate lua măsura scăderii notei la purtare a elevului care a produs incidentul.

Un cititor GdS a sesizat faptul că, luni seara, o neînţelegere între doi elevi ai Şcolii „Mircea Eliade” s-ar fi putut încheia cu o tragedie. Mai exact, în jurul orei 18.00, un minor de 14 ani, elev al şcolii, ar fi aruncat cu un bolovan într-un autoturism care circula pe strada Cloşca. Se pare că în autoturism se afla un alt elev al şcolii, cu care primul ar fi avut un conflict. Din fericire, bucata de piatră nu a rănit nici o persoană. Luneta autoturismului a fost spartă, iar piatra a căzut pe bancheta din spate a maşinii.

Cititorul GdS a trimis mai multe fotografii de la locul incidentului.

Dosar penal pentru distrugere

Incidentul a fost confirmat de poliţiştii doljeni, care au precizat că a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere.

„La data de 16 mai, ora 18.05, poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112, de către o femeie de 33 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că, în jurul orei 18,00, un tânăr ar fi aruncat cu o piatră către o maşină ce circula pe strada Cloşca, din municipiul Craiova, fiindu-i spartă luneta. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, un minor de 14 ani, din municipiul Craiova, fiind bănuit de comiterea faptei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, poliţiştii continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Scăderea notei la purtare a elevului, „dacă va fi cazul”

Reprezentanţii unităţii de învăţământ au explicat pentru GdS că incidentul a avut loc după orele de curs, în afara şcolii.

„Incidentul a avut loc în afara şcolii, după orele de curs. Elevul care a provocat incidentul a lipsit de la ultima ora și a stat în Parcul Pușkin. Are absență la ora respectivă. La şcoală au venit Poliţia și Poliţia Locala și au stabilit că ancheta este de competența dumnealor. Școala a intervenit în ceea ce privește relația dintre cei doi elevi, care şi-au cerut scuze. Și la ora de dirigenție a clasei va fi o intervenție de grup a consilierului școlar. În urma acestei ore, dirigintele va scrie concluzii pe care le va prezenta şcolii și va face recomandări părinților pentru ca elevul sa facă consiliere școlară.

Această consiliere individuală se poate face doar cu aprobarea părinților. Școala nu poate interveni altfel. Se va întruni și Consiliul Profesoral al clasei și, dacă va fi cazul, poate lua ca măsură scăderea notei la purtare a elevului care a produs incidentul”, a declarat pentru GdS Genoveva Ioana, directoarea Şcolii „Mircea Eliade”.

Directoarea unităţii de învăţământ a mai explicat că a fost vorba de un incident izolat. Elevul care a aruncat cu piatra „are o situație școală foarte bună, cu multe medii de zece, și nu a mai fost sancționat”, a mai transmis conducerea unităţii de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS